HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Avilo Zeytinyağı hangi zeytin çeşitlerinden üretilmektedir?

Üretim bölgemiz Güney Ege varyetasıdır. Yoğunluklu olarak ( %90 oranında ) memecik tipi zeytinlerin olduğu bölgemizde, ürünlerimizin tamamı memecik tipi zeytinlerden üretilmektedir. Memecik tipi zeytin genellikle yağlık zeytin olarak kullanılmaktadır.

Sızma Zeytinyağı ne demektir? Avilo Sızma Zeytinyağını hangi yemekler için kullanmalıyız?

Türk Gıda Kodeksi (TGK ) ve Uluslararası Zeytinyağı Konseyine ( IOC ) göre sterol kompozisyonu, etil ester, stigmastadien vb. teknik analizleri sağlayan, duyusal olarak meyvemsiliği ve sızma zeytinyağının pozitif özelliklerini taşıması gereken, oleik asit yağ asidi cinsinden % 0,8 ‘in altında olan zeytinyağları sızma zeytinyağı olarak isimlendirilmektedir.

Sızma zeytinyağı Kasım ayı hasadı olup, zeytin yeşilden pembeye siyaha döndüğü sırada toplanarak sıkılması ile üretilir. Avilo Sızma Zeytinyağını soğuk sıcak her yemeğiniz için gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Ancak sızma zeytinyağının meyvemsiliği soğuk yemekleriniz, salatalarınız ve çiğ tüketim için çok ideal bir kullanım alanıdır.

Natürel Birinci Zeytinyağı ne demektir? Avilo Natürel Birinci Zeytinyağını hangi yemekler için kullanmalıyız?

Türk Gıda Kodeksi (TGK ) ve Uluslararası Zeytinyağı Konseyine ( IOC ) göre sterol kompozisyonu, stigmastadien vb. teknik analizleri sağlayan, duyusal olarak zeytin aroması ve natürel birinci zeytinyağının pozitif özelliklerini taşıması gereken, oleik asit yağ asidi cinsinden % 2,0 ‘in altında olan zeytinyağları natürel birinci zeytinyağı olarak isimlendirilmektedir.

Natürel birinci zeytinyağı genellikle Aralık, Ocak aylarında olgun zeytinlerden sıkılarak üretilmektedir. Avilo Natürel Birinci Zeytinyağını soğuk sıcak her yemeğiniz için gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Ancak natürel birinci zeytinyağının yoğun zeytin aroması ve ağızda bıraktığı pozitif yağlanma hissiyatı dolayısıyla sıcak yemekleriniz için çok ideal bir kullanım alanıdır.

Riviera Zeytinyağı ne demektir? Rafine işlemi sağlıksız mıdır? Avilo Riviera Zeytinyağını hangi yemekler için kullanmalıyız?

Türk Gıda Kodeksi (TGK ) ve Uluslararası Zeytinyağı Konseyine ( IOC ) göre sterol kompozisyonu, ECN42 vb. teknik analizleri sağlayan, fiziksel olarak rafine edilen zeytinyağı ile natürel zeytinyağının harman edilmesi ile üretilen, riviera zeytinyağının pozitif özelliklerini taşıması gereken ve oleik asit yağ asidi cinsinden % 1,0 ‘in altında olan zeytinyağları riviera zeytinyağı olarak isimlendirilmektedir.

Riviera zeytinyağı içerisinde bulunan rafine zeytinyağı, Tariş tesislerinde fiziksel olarak rafine edilmekte olup ( yüksek basınç ve su buharı altında, herhangi bir kimyasal işlem uygulanmadan ), nötr bir zeytinyağı elde edilmektedir. Bu nötr tatta olan zeytinyağına, zeytin tadı ve kokusu verilmesi için belirli oranlarda sızma zeytinyağı ilave edilerek riviera tipi zeytinyağı elde edilmiş olunur.

Avilo Riviera Zeytinyağını soğuk sıcak her yemeğiniz için gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Ancak riviera zeytinyağının en pozitif özelliği yüksek ısıya dayanabilmesidir. Bundan dolayı özellikle kızartmalarınız için en ideal yağ çeşididir. Ayrıca hafif tadından dolayı tatlılarınızdan hamur işlerinize, makarnalarınızdan soslarınıza kadar ideal kullanım alanları mevcuttur.

Zeytinyağının rengi kalitesini belirler mi?

Zeytinyağında renk kalite kriteri değildir. Daha koyu renkli ya da daha açık renkli ürünler daha iyi ya da kötü anlamına gelmez. Hasat zamanı, zeytin çeşidi, üretim tekniği ( soğuk sıkım vb. ) rengi etkileyebilmektedir. Zeytinyağında kalite kriterleri yapılan detaylı analizler ve duyusal testler ile ortaya çıkmaktadır.

Erken Hasat Filtresiz Sızma Zeytinyağı ne zaman ve nasıl üretilir?

Erken Hasat Filtresiz Natürel Sızma Zeytinyağımız tamamı Ekim ayı ( yani zeytin sezonun başında ) hasadıdır. Zeytinlerde dallarda daha yeşil iken, tamamen elle toplanarak, soğuk sıkım yöntemi ile sıkılarak üretilir. Sızma zeytinyağımızdan farklı olarak filtre edilmeden dinlendirme tanklarında, zeytinden gelen doğal zeytin parçacıklarının çökmesi için dinlendirilir. Bu zeytin parçacıklarının herhangi bir zararı yoktur çünkü bu zeytin meyvesinden gelmektedir. Erken hasat filtresiz ürünümüzün de sızma zeytinyağı olduğunu unutmayınız, sadece hasat zamanı ve meyvemsilik kriterleri farklıdır.

Sızma Zeytinyağının boğazı ( genzi ) yakması normal midir?

Zeytinyağları kimyasal özellikleri yanında asıl olarak duyusal özellikleri ile birbirinden ayrılmaktadır. Bu duyusal özellikler pozitif ve negatif özellikler olarak ikiye ayrılmaktadır. Negatif hiçbir özelliği taşımayan, oleik asit cinsinden % 0,8’in altında olan ve pozitif özelliklerden en az m≥0 olacak şekilde özellik taşıyan ürünler sızma zeytinyağı olarak adlandırılır. Pozitif özellikler arasında meyvemsilik ve yakarlık en önemli özelliktir. Zeytin bir meyve, zeytinyağı onun da suyu olduğu için, lipid yapısı yağ olsa da zeytinyağı bir nevi meyve suyudur. Meyve suyunun tazeliği yakarlığını arttırmaktadır. Bundan dolayı boğazın yanması gayet normal ve pozitif bir özelliktir.

Zeytinyağını ne kadar süre içinde tüketmeliyiz? Nasıl saklamalıyız?

Ürünlerimiz, satın almış olduğunuz ambalaj üzerinde belirtilen STT ( Son Tüketim Tarihi ) süresiboyunca gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Ürünleri kullandıktan sonra kapağını sıkıca kapayıp serin ve rutubetsiz bir ortamda saklamak ürünün kendini koruması için çok önemlidir. Eğer ürün direkt güneş ışığı altında ve rutubetli ortamda saklanır ise daha çabuk bozulacaktır. Çünkü zeytinyağı natürel bir üründür.

 


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.