HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

İlla ki Zeytinyağı mı?

02-07-2018 22:14
İlla ki Zeytinyağı mı?

Bizimkisi sadece bir iş değil. Zeytinyağı alıp satmak emtia ticaretlerinden sadece bir tanesi ama biz 5 kuşaktır bunu sadece iş olarak görmedik, şanslıyız ki görmeyeceğiz.100 yılı aşkındır yetiştirdiğimiz onbinlerce zeytin ağacı buna şahit.

Şimdi gelelim bu yazının başlığının bu kadar sade bir soru olmasına! 

İlla ki Zeytinyağı mı?

Evet. Peki neden?

Zeytinyağı, aslında meyve suyu. E malum zeytin bir meyve, topladınız sıktınız çıkan da haliyle meyve suyu.! Çıkan ürünün sınıfı natürel sızma, natürel birinci ya da ham zeytinyağı olmuş sorun değil. Maksat ürünün ne kadar doğal olduğunun önemi. ( Yıllara göre değişebilen ürün sınıflarının niye böyle olduğunu, iklimsel ve hava şartlarına bağlı değişiklerin etkilerini başka bir yazımızda anlatmayı umuyoruz) Peki başka bitkisel yağlarda böyle bir özellik var mı?

Malesef yok. Ama aklınıza fındık ve ceviz gibi ürünlerden elde edilen yağların da geldiğini duyar gibiyiz. Ancak bu yağlarda rafine edilmeden tüketilmesi zor ürünler. E rafine ettiniz, çıkan ürün tüketilmez mi? Elbette tüketilir. Aksine zeytinyağında olduğu gibi fındık ve ceviz gibi ürünlerinde rafine olmuş halleri gayet sağlıklı ve besleyicidir.

Peki diğer bitkisel yağları da çok kötülemeden (!! ) , neden zeytinyağı tercih sebebi olmalı çok kısa 8 madde de anlatalım. Siz elbette daha çoookkk maddeleri bu sıralamaya ekleyebilirsiniz.:

1. Tabiri caizse tam anlamı ile DOĞAL

Yazının başında da aktardığımız gibi zeytinyağı tam anlamı ile bir meyve suyudur. Zamanında, doğru işleme teknikleri ile toplanıp, soğuk sıkım yöntemi ile de işlendi mi daha doğal bir bitkisel yağ bulmanız çok zor!

2. Hammaddesi ile tüketilebilinen yegane ürünlerden biri

Şaka değil bu yazdığımız, muhtemelen her sabah sizde zeytininizin üstüne sızma zeytinyağını ilave edip, bana bana afiyetle yiyiyorsunuz. 

Zeytini zeytinyağsız yemek olmaz!


Siz hiç ayçiçeğini ya da mısırı , yağını ilave ederek tüketebilir misiniz?

3. Canan Hoca’nın dedikleri tümüyle doğrudur

Zeytinyağı içeriğindeki bileşenler sayesinde kanınızdaki LDL miktarını düşürüp, HDL miktarını arttırır. Türkçesi; kötü kolesterolünüz düşer, iyisi yükselir. 

Dikkat! Canan Hocam zeytinyağı tadımında 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.