HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yoldan zeytinyağı alınır mı? Alınmasa çoookkk iyi olur!!!!!

01-08-2018 12:35
Yoldan zeytinyağı alınır mı? Alınmasa çoookkk iyi olur!!!!!

Yaz ayları malum… Birçok yurttaşımız yükledi valizleri araçlarına yazlık yerlere doğru sehahatlere başladı. Elbette gezilecek görülecek yerlerde her türlü nimet var. Sonuçta Anadolu burası, her şeyin en güzeli en iyisi burda. Ama bu yazımızı okuyunca belki de bazı şeyleri tekrar düşünmek isteyeceksiniz..

Pet şişeler dizilmiş raflara, hava ortalama 35 derece, güneş tamamen tepenizde. Mesela Ayvalık güzergah ya da Bodrum farketmez. Neredeyse 2 km de bir meyve tezgahları sırayla dizilmiş. Yolda uzun, ister istemez mola vermek gerekiyor. Çektiniz tezgahlardan birinin yanına, hem biraz dinlenme hem de üretici tezgahından "organik” ürünler almak hiç de fena fikir değil. Renk renk meyvelerin arasında zeytinyağı şişeleri dikkatinizi çekiyor. Soruyorsunuz satıcıya, cevap hazır:

-Abicim kendi yağımız. O asit, asit falan yok içinde. Tamamen organik. 

Kendi yağlarımı bilmek zor, asitsiz zeytinyağı olması mümkün değil daha bundan haberi yok, organikliği tartışmak bile gereksiz, keza yağların çoğu kola şişelerinde satılıyor.

Hürriyet gazetesi haberi görseli

Şimdi bu durumda aklınıza ilk gelen marketten aldığınız ya da internetten sipariş verdiğiniz zeytinyağının fiyatı ile bu güzel kardeşin söylediği fiyat var. Karşılaştırma birden gözleri kamaştırıyor. Marketten 5 lt zeytinyağını en ucuza alabileceğiniz fiyat 85 tl, yol boyunda aynı yağ 60 ila 75 tl arası, bir de cabası üreticiden direkt olarak alacaksınız. E tabi bu fırsat kaçmaz…

Doğal olduğu varsayılan muhtemelen tağşişli bir ürün


Peki gerçekten kazançlı mısınız? Gelin detaylı bakalım:

1. Siz kaybettiniz. Çünkü bu yaz ayının sıcağında standart dışı, belki de zeytinyağı bile olmayan bir ürüne ciddi bir para ödedeniz. Halbuki diğer bitkisel yağların en iyisinin 5 ltsi 30 tl.

2. Siz kaybettiniz. Çünkü aldatıldınız. Çünkü organik falan diye aldınız. Oysa organik üretimin şartları o kadar zor ki, ürettiğiniz ürünü bitmiş kola şişesine koymaya kıyamazsınız.

3. Siz kaybettiniz. Sağlık diye her türlü riskli rahatsızlığa para ödediniz. Hijyen koşullarına uyulmadan dolumları yapılan bir ürüne para ödediniz. Muhattapınız bile olmayacak malesef. Eve gidip beğenmediğinizde ya da şüphelendiğinizde şikayet bile edemeyeceksiniz.

4. Gerçek üretici kaybetti. O ki, üretimini doğru düzgün yapıp, iyi bir ürün üretti ve bu ürünü bu işin "sanayicisine” sattı. Şimdi o sanayici, gerçek ürüne gerçek fiyatı vererek satın aldı ama haksız rekabetten dolayı ürününü satamadı. O sanayici yerine , tüketici yol boyundan zeytinyağına benzer birşeyi zeytinyağı diye satın aldı.

5. Ülke kaybetti. Her şekilde hem de. Çünkü vergi ödenmedi, fiş fatura kesilmedi, kayıt dışılık oluştu.

Şimdi karar sizin! İlla da yol boyundan markasız ürünleri almak isterseniz yukarıdaki yazıyı tekrar okumanızı tavsiye ederiz..


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.